Welcome to my blog. You want to Follow or go back Home.
.
Fuh fuhhhhhh.
Wednesday, November 28, 2012 @ 6:50 PM | 0 Budak Comel Mengomen

I can see youuuuuuuuuu :D

Nak cerita sikit  pasal kat Joho Bahru tadi,
jalan-jalan kat Jusco Tebrau, sementara tunggu giliran mama kena cek dgn doktor kat Hospital Sultan Ismail.
Amin dgn Mira cakap kat aunty, dorang lapar.
Mula-mula Amin nak makan Pizzahut, tapi kat Kluang pun ada kan, buat apa.
Ktorang makanlah kat Kenny Rogers Roasters, kat Kluang ada tapi barang-2 dia asyik takde je, bosannn -.-
Masuk je Kenny tu aku jadilah bebudak, cari tempat duduk.
Dah duduk tu orderlah makanan macam biasa.
Aunty suruh basuh tangan sebelum makan,
aku pergilah dengan Mira basuh tangan.
Ade sorang mamat ni, lalu sebelah aku, dia kerja kedai tu, maybe dia part time kot.
Tengok gaya macam baru habis SPM.
Dia cakap "Awakkk"
Aikk, aku pelik, selalunya mamat2 nak usha ni cakap "Hai awakkk"
Muka? Entahlah, aku ni takpandai bezakan handsome ke tak.
Mira bisik kat aku "Pojie lagi handsome la" Hahaha. K :P
Dah habis basuh tangan pergi kat meja tunggu makanan.
Makanan dah sampai, aku amik garfu dgn sudu makan macam biasa.
Aku takleh betul tengok ayam aku tu, ape lagi..
sudu dgn garfu letak tepi, keluarkan senjata aku, tangan.
makan dengan gelojohnya dengan tangan.
mamat tu tengok je aku makan, dia tak takot ke tgok aku makan?
Minum air sampai habis, kat kaunter aunty tgh bayar, aku memain dgn Amin kat tabung derma kt kaunter Kenny tu.
Dia boleh kautim dgn aunty aku?
Aunty aku siap ckp lagi ade ape dtg sini, bla bla blaa...
Aku dah bengang, aku keluar la dulu mira amin.
Keluar je mamat tu senyum, aunty aku cakap kat dia "Raya Krismas ktorang datang sini lagi eh?"
Aunty aku ckp kat aku "Wani, abg tu kirim kat kau"
Ayoyoyoyoyo -.- kawtim gila. Sampai nk dtg lagi siot.
Haishhhhh, aunty aku mmg peramah, tapi kenapalah sampai begitu.

Harap-harap 5hb 12 ni pergi JB lagi, dia takada, Aminnn!
Cara dia mmg bagus, dia ingat aunty aku tu mak aku
Usha mak dulu, baru usha anak.

Tapi tadi berzikir jugak, berzikir dgn nama Pojie.
Yg ni pengalaman aku, takkisah la korang nak cakap ape..
Mmg lah perempuan selalu kena usha, aku pun, mmg selalu la.
Tapi kali ni berbeza sikit. Tu yang aku cerita kat sini.
Beraninya dia tuh, haishhh.



Walaupun sepuluh yang datang, hanya tetap satu yang bertakhta di hati.

Ecehhcehhh.







 


0 Budak Comel Mengomen
Terkenang...
Tuesday, November 20, 2012 @ 8:41 PM | 0 Budak Comel Mengomen


Teringat seyh :'(
Nad dgn Ayang tidur rumah aku masa tu..
Nad suruh bukak youtube, dia suruh dengar lagu ni..  




 

Sedih je bila dengar lagu ni, masa tu aku single :')
Baru putus dengan Pojie, taksangka ktorang getback sekarang.

Lega sangat bila getback masa tu,
aku asyik dengar lagu ni je..

seminggu ktorang putus ade sebab salah faham.
dia ingat aku curang dengan dia masa ktorang couple.
padahal aku couple pun tak dengan budak tu -.-
Please okay, aku bukan macam tu.
pojie asyik mintak maaf je, hmm.

Arghh, bila ingat balik macam bodoh.
Yes, semenjak ktorang getback, takpernah gaduh, happy je.
hepi poreber en eber - pojie cakap :P

Insyaallah ktorang taknak gaduh lagi,
aku dah tak nangis lagi :'D

Aku anggap tu sebagai dugaan bercinta.
Yess,
Pojie cakap: Saya dah habis dah turunkan ego saya.     
Yeee, saya nampak tu :'D



  


0 Budak Comel Mengomen
Wehuuuuuuuuuuuuuuuu.
Monday, November 19, 2012 @ 9:16 PM | 0 Budak Comel Mengomen


Kite nak story ni, hehe.
Bismillahirahmannirahim,

18/11/2012
Adik sedara 4 orang sunat,
kesian dorg takot-2. Ade yang taknak makan,
Yang aku, Along, Eyka, Iwan *kami je cucu paling besar*
semua tidur sampai pukul 10 pagi, padahal orang semua dah start rewang.
Haha, malam tu penat sangat, pakcik-pakcik dah bising tak bangun lagi,
last-last uncle Lan masuk je bilik, cakap cmgini.
"BANGUN! Kan rewang harini! Apelah korang ni, kalau hari lain takpelah nak tidur bangun lambat"
Semua cecepat bangun *sbb kitorang paling takot dgn dia.
Memang takleh bla.
Aku dengan Eyka, berdandan la, kan nak rewang kena lelawa :P
Dah siap semua, tengok kol 12 dah ada org dtg, start pukul 2 cmtulah,
ktorang makan dulu, sampai ke petang, kesian Shepah takada org hantar,
dia boleh je naik motor, tapi hujan.
Aku suruh along amek, daripada pukul 2 tu sampailah pukul 5 barulah Along pergi amik dia,
sbb tak sempat, korang kena baca Yassin,
Shepah datang then layan Shepah je, tinggalkan cousin-2. hehe.
Kesian dorg, aku takboleh layan semua dalam 1 masa :-/
Sorry tawwwwwwwww.






 Ni dia Kak Shepah kita :D 

KAROKEEEEE! Yeah, ktorang ada jemput DJ datang.
Pakcik bawah rumah je, 1 taman, hehe.
Macam-macam lagu ktorang nyanyi,
Shepah cakap "Esok kita pergi bandar eh?"
Aku pun okay jelah.
Penat sangat 18 haribulan tu, haishhh.
Pukul 12 malam, semua sakit kepala, penat.
Masing-masing kirim aku Panadol, banyak pulak tu.
Hmmmm, 12 lebih aku keluar pergi 7E belikan.
Penat wuuuuu, aku tidur pukul 3 mcm tulaa.
Haaaaaaaaaaaa, khemah dorang sunat warna apa tau tak?
PINK? Apekehal, hahahahahaha. Bapok betul.
Orang tu salah pasang, makcik mintak warna biru, amendelah.

19/11/2012
Semalam dah penat rewang, aku bangun lambat hari ni.
Semua dah bangun, aku dengan Along je tidur lagi.
Along terbongkang kat toto bawah, aku kat atas katil.
pukul 11 aku bangun.
Bangun je mandi, makan lepas tu dengar TV bergerak berceraman -______-
Siapa lagi, Uncle Lan laaa.
Dia ckp "Blaja betul-2, bla bla blaa"
Adehhhhh, nasib baik aku dengar separuh je, Eyka kena dengar banyak.
Hahahahahahaha, adoi TV TV..
 Pukul 1.30 aku sesiap, Shepah message, dia cakap belikan Iceblend untuk Barak *abgdia*
Aku cakap takboleh sebab Along hantar aku, dia terus gerak balik KL.
Hmm, sorry Shepah.
Sampai je ruma Shepah, dia dah start motor ajak pergi beli, hehe.
Balik je rumah Shepah terus panggil Barak hantar ktorang pergi bandar, nak jumpe Nadya!
Ktorang pergi beli yourgurt untuk Nad, makan sesame, tapi nad busy.. dia kerja..
Shepah tanya bila cuti, nak keluar sesame..

Pojie pun ada, tapi dia pergi jumpe member dia,
takkan aku nak pakse dia ikut aku kan..
memahami antara satu sama lain penting taww.
Balik dengan Pojie sbb nak kena pergi rumah nenek, dia hantarkan
last-2 tanya mama kat mana, cakap kt rumah, alahai, ckp kt rumah nenek.
Shepah balik dgn Barak dah..

Ni diaaa ktorang :3 I love you pojie.         
 He's mine okay :3

Hepi poreber en eber - Pojie cakap :D


         


0 Budak Comel Mengomen
Jealous?
Friday, November 16, 2012 @ 2:11 PM | 0 Budak Comel Mengomen


Pojie jealous? :D
Haha, dia lain lah, jealous dia kali ni, lain sangat, hehe.
Memaki hamun dengan aku, semua la keluar perkataan lucah -.-''
then dia cakap "cuba memahami perasaan orang lain" Brrr, baiklah :( 
 Konon malam tadi nak merajuk :-P
Pagi ni dia yang message aku dulu, hehe.
Mana boleh tahan dia takada aku *boleh kot*
Adeh, bestlaa malam tadi, Eyka cousin aku bergayut dengan bf dia sampai lebam,
mentang-mentang pakai celcom.
Aku ni menghadap laptop sampai sakit kepala.
Habis nak buat ape kan? Memalam buta.
Pukul 2 tutup laptop, bukak lagu kat henpon, aku nyanyi! Bla bla bla,
sampai kol 3 lebey aku nyanyi,
sedar je pagi tengok henpone aku dah senyap.
Wakakaka, masa nyanyi boleh tertidur, rancak kau wane.
Pagi mama kejut suruh pergi beli sarapan, aku cakap makan je roti kt dapur,
jahatnyeee aku :(
mama suruh jemur kain, pukul 11.30 baru aku jemur,
rugi je aku pakai nivea whitening kat kulit aku,
hitam balik dahhh -.-''   

Jealous means SAYANG eh? Ohhh :P
Jangan risau laa, aku bukan jenis curang. Kalau aku nak curang,
aku takada mention nama kau hari-hari kat facebook tu. hehe.

Orang cakap, kalau dah jodoh, tak kemana :P
Kau lari England aku lari Carlifornia pun kahwin jugak.
Kalau ada jodoh :)

I love you MF.  
          


0 Budak Comel Mengomen
Tak mengaku kawan?
Thursday, November 15, 2012 @ 12:57 PM | 0 Budak Comel Mengomen





Malam tadi aku dengar bunyi mercun, dum dam dum dam.
Biasalah Deepavali :)
HAPPY DEEPAVALI yawww.
Nasi daun pisang satuuuuu.
Brrr -.-''
Masa tu tgh chat si Pojey ni,
begini ceritanyaa....
 

  Bilaa masa guna "BIE,AYG" ni? Pelik-pelik je.
Padahal guna "AWAK,SAYA" -_________-
takpelah, tukarr-tukarr.

Masing-masing angkat bakul sendiri, hahaha.
Tak mengaku kawan, okay fine.

Nanti aku tanya diorang sendiri, haha.









0 Budak Comel Mengomen
Tunang?
Wednesday, November 14, 2012 @ 6:55 PM | 0 Budak Comel Mengomen






Heyyyyy, nak story sikit ni :D
Segan jugak orang tanya macam ni.
 
 

Wane terTYPO sikit kat situ, gelabah la orang tanya mcm tu, segan sangat.
 Credit to: Zack


Wane dengan Pojie bukanlah tunang, kami budak-budak lagi *Wane je*

Bakal bertunang? Taktau, hehe.
Kalau jodoh kami panjang jang jang jang, kami tunang lah.
Jodoh siape je yang tahu, Tuhan :)

Doakan kami, amin





 


0 Budak Comel Mengomen
1O-11-12 ♥
Saturday, November 10, 2012 @ 8:02 PM | 4 Budak Comel Mengomen


Hari ni, 1O-11-12, semua sibuk cakap tarikh yang cantik ;-)
Hari ni jugak hari paling bermakna bagi aku.

Tengahari, masing-masing online, aku chat la jadi ke tidak,
ni dia reply



Kuang ajooo dia ni, aku dah down sgt mase tu, siot je.
Please jangan buat aku cuak.

Then pukul 2 ktorang gerak, hujan renyai-renyai, masa tu ktorang tak basah langsung.
Sampai je bandar, parking terus pergi karoke.
Best ahhh, memekak masing-masing.
Ni tengok dia, penuh perasaan.



Seronok dia, haha. Masing-masing nyanyi lagu yang dramatis, sakit jugak hati ni.
Last-last aku nyanyi lagu Matahariku - Agnes Monica
Hahahahaha, sedih jeeee.
1 jam je, then terus pergi Kluang Mall, jalan-jalan.
Then aku teringin pulak makan hot and roll.
Aku makan je, lidah melecur, panas sangat!
Arghhhhh, nyesal gelojoh.

Jalan-jalan, then nak balik kol 5 cm tu la, hujannnnnnn.
Haha, balik tu basah sebab ktorang rempitzzzzzzzzz.
Sejuk gilaa atas motor, dia dah basah, aku kat belakang kering je baju.
Kesian dia, hehe. Thankyou, walaupun sekejab keluar, mmg best la!
Tralalalala, I LOVE YOU :*



I LOVE YOU MOHAMAD FAUZI BIN DANDAN


4 Budak Comel Mengomen
Happy Ending
Friday, November 9, 2012 @ 12:16 PM | 0 Budak Comel Mengomen

Semenjak awak datang balik, saya happy sangat 
Thanks awak, thanks sangat sangat.
Awak manjekan sangat saya sampai saya naik lemak.
Awak layan gedik saya, awak layan maki hamun saya.
Saya simpan janji-janji awak.
Saya simpan, hehe.
Malam tadi webcam dengan awak, saya demam 
Dapat manje-manje dengan awak, hehe.
Cerita macam-macam lah, itu ini lalalala.
dah pukul 12 mase tu awak cakap esok ade class,
mak awak suruh tidur, saya merajuk terus off skype.
hari ni awak buat call me back, saya call awak, saya lupe..
kan saya tengah merajuk  
Alaaaa terlupe pulakk. Ish!

Takpelah, awak cakap tengah rehat, jap lagi pergi class.
 Awak cakap
"Masa awak takada saya rasa kosong"
Memanglahh, kita kan 1 tahun 9 bulan straight message, call.
takpernah stop, stop pun kalau takada kredit or ada kerja.
Memanglah awak rasa hilang someone (:
Takada orang boleh ganti tempat awak, takada orang boleh jadi mcm awak.
Awak LIMITED EDITON! *brrrrrr*
Kalau orang takkenal awak, dorang takkan tau.
Shepah tau awak macam mana, dia cakap..
"Jangan lepaskan dia weh, dia okay, dia boleh jaga kau, kau boleh jaga dia"
Thanks Shepah.

Falling in love again? :D
Haha, yeah oyeah.
 
 MOHAMAD FAUZI BIN DANDAN
I DO LOVE YOU.
 Gambar kita awal tahun lepas.
I do, i do, i do love you.
Yes masa tu aku kurus kering. Ni aku dah gemok :(
 
Seriously, im happy, im happy, im happy *bergema di dalam gua*
Haha!

This is my happy ending.







0 Budak Comel Mengomen
Maizatul Nurirwane Idris


✦MAIZATUL NURIRWANE BINTI IDRIS.
✦28/02/1996.
✦KLUANG, JOHOR.

Maizatul Nurirwaneon Google+

Mohamad Fauzi
Daisypath Anniversary tickers


Followers Comel


Walkie Talkie