Welcome to my blog. You want to Follow or go back Home.
.
Happy Day
Sunday, September 30, 2012 @ 3:32 PM | 0 Budak Comel Mengomen



Hari ni kite nak cerita pasal 29/9/2012.
Hari yang paling best, banyak bende yang jadi.

As usual, pergi bandar jalan-jalan dengan Pojie,
tunggu wayang, start pukul 4, hmm. Lame kot.
Ktorang beli tiket pukul 2:46.
Jalan kejap then dia cakap dia ngantuk, duduk laa kat tempat duduk atas Kluang Mall.
Tunggu punya tunggu sambil layan facebook, dah pukul 3:55.
Terus pergi kat wayang, masuk.
Tengok cerita H4ntu K4pc41, Zizan Razak berlakon,
cerita dia best gilee, rugi tak tengok.
Banyak unsur-unsur takbaik, tak di galakkan umat islam menonton sebenarnya.
Okay-okay, keluar je dari wayang, sejukkkkk gila. Haishh, jalan-jalan la kejab,
Nak tau kktorang terjumpa siapa?
Uncle Emy, Mak Ct, Iwan, Mira, Amin, Apit! :O
Mira jerit "KAK WANI!!"
Pojie jerit "Pakcik!" *Padahal pakcik aku tu* -.-''
Pojie terus blaa, yang pakcik aku dengan budak2 tu nak kejar,
ape lagi, aku halang la! Haha, main kejar-kejar pulak kat kluangmall tuh.

Memang best gile la, aku hantar jap pojie pergi parking,
call mira, cakap aku nak datang sushi king, join dorg mkn,
pojie suruh join je sebab aku pun tgh lapar mase tu,

Pojie dah balik, k aku gerak terus pergi sushi,
dorang tanye:

Iwan: Kenape tak bawak Pojie sekali?
Aku: Dia segan la dia cakap.
Iwan: Kita family sporting laa, alaaa.
Aku: Mana aku tau dia.


Jalan jalan jap kat KluangMall,
perbualan adek sedara aku:

Mira: Apit apitt, kau nak tau tak.. Dah lama aku takbeli kasut.
Apit: Ade aku kesah? *buat muka*


gila ah, aku tergelak gila babun dengan Iwan


Ktorang pergi Carefour dulu sebelum balik,
pakcik nak buat member card carefour, tapi kena belanja RM20 dulu,
dia bagi ktorang RM30, belanja la jajan, sakan, semua di amek -.-''
Bukan banyak RM30 tu.

Jalan-jalan cari barang,
then balik.

On the way balik lalu la belakang Koro.
*siapa duduk kluang, tau la koro tu kat mana*

Nampak maknyah sorang2 kat situ,
Amin cakap,

Amin: Tu macam lelaki je.

Satu kereta ketawa, hahahaha.
Lepas tu mira cakap,

Mira: Baju dia sama je dengan baju kakak wani.
Aku: Lepas ni aku dah tak pakai dah baju tu -.-

Banyak gila yang jadi, macam orang gila aku ni -.-

Fuhhhh, SEKIAN.




0 Budak Comel Mengomen
Lots Of Love
Wednesday, September 26, 2012 @ 6:48 PM | 1 Budak Comel Mengomen

Inilah hakikat kehidupan di dunia...
Tiada yang kekal abadi hatta satu ikatan persahabatan yang kita jangkakan akan terus berkekalan..

Manusia punya kehidupan masing-masing...
Mereka punya agenda tersendiri... 

Mereka membuat keputusan masing-masing...

Berkawanlah seadanya, berkasih sayanglah seikhlasnya...
Bertemu dan berpisahlah kerana Allah dan bukan selain daripadaNya...
Hanya ikatan yang benar-benar ikhlas sahaja yang akan kekal...




 Hadis Persahabatan: Rasa Sayang
“Jika seseorang itu sayang kepada sahabatnya maka hendaklah dia beritahu bahawa dia menyayanginya.” (Riwayat Abu Daud)



Sabda Rasulullah s.a.w,
"Tidak sempurna iman seseorang itu sekiranya dia tidak mencintai saudaranya sama seperti dia mencintai dirinya sendiri..."



Kata Luqman al-hakim kpd anaknya,
"Jika ingin mencari teman, ujilah dia dgn membuatnya marah. Jika dia tak sabar dgn sikapmu, jauhilah dia.."



Hadis Berkenaan Persaudaraan Dalam Islam: Tujuh Hak Seorang Muslim Daripada Muslim Yang Lain.
Rasulullah s.a.w. menerangkan:

“Tiap orang MuKmin telah diwajibkan oleh Allah mendapat tujuh hak daripada orang mukmin yang lain:

1. iaitu memandangnya dengan penuh penghargaan,
2. menyimpan perasaan mesra dalam hati terhadapnya,
3. menghulurkan simpati dengan harta sendiri,
4. mengharamkan perbuatan mengumpat terhadapnya,
5. menziarahinya ketika sakit,
6. mengiringi jenazahnya (apabila meninggal dunia) dan
7. tidak menyebut tentangnya kecuali yang baik sahaja setelah ketiadaannya.”

(Riwayat Ibnu Babawaih)



 I LOVE YOU






LOT's OF LOVE

 


1 Budak Comel Mengomen
1 Year 9 Months
Monday, September 24, 2012 @ 3:05 PM | 0 Budak Comel Mengomen


Hai :')
Rase happy pun ade, rase sebak pun ade.
Hehe, sebak sebab dapat keluar sekejap je, happy sebab dia layan kite baik je.


22/12/2010-22/9/2012

HAPPY 1 Year 9 Months Mohamad Fauzi

Message dia sampai pukul 11 malam, dia tak boleh reply cepat sebab ade hal,
kebetulan malam tu aku tertidur sebab sakit kepala,
aku tersedar pukul 2 lebih, dia message..


Pojie: Apsal lambat reply?
Aku: Saye tunggu awak reply msg saye sampai setengah jam, ingat saye robot ke nak tunggu.
Pojie: Awak yang baru reply, saye pulak kena marah?
Aku: Alah baru kali ni je :P lagi pun saye sakit, takperlulah marah saye sebab selame ni awak yang banyak buat salah :P
Pojie: HAPPY ANNIVERSARY.
Aku: Ingatkan awak dah lupe :')


Begitu lah kisah pukul 2 pagi.

Dah ajak dia keluar, tapi dia ade kerja, aku tak kisah sangat.
Malam ajak dia, dia cakap bolehh.
Ktorang round-round-round sampai penat.
Then balik,
bestttt.
How nice dia layan aku, dah la aku ni gedik,
tergedik gedik, tergedik gedik.
Dia tetap layan.

Balik tu dalam pukul 9 lebih sebab dia kena buat assignment dgn Wan,
biasa lahh budak KOLEJ -.-''
Pukul 12 aku misscall dia, dia angkat,
tak rancang pun nak gayut,
tiba tiba dia cakap,

Pojie: Nak dengar 1 lagu tak?
Aku: Nakkkkkkk.
mula -mula dia petik guitar tu aku dah agak dah :')
dia nyanyikan aku lagu Untukmu Sayang
 Mane aku tak cairr, tu lagu mase first meet aku dengan dia.
Ingatkan dia dah lupaaaaa.

Lepas tu bergayutlahhh, dia cakap.

Pojie: Awak tak ngantuk?
Aku: Tak, awak ngantuk eh? Suara pun dah lain.
Pojie: A'ah. Emmm.
Aku: Tidurlahh.
Pojie: Awak pun tidur jugak, jangan tidur lambat-lambat.
Aku: OK.


The End

Esoknyaa dia bagun pukul berapa tau tak???
Pukul 5 petangg! Hampehh betul, haha.
Sia-sia kena hamun dengan 2 ladies.
Mak dia dengan aku. Wakaka.
Pukul 6 aku nak jumpa dia depan rumah dia, dia cakap takboleh sebab kawan mak dia ramai datang, okay la jumpa kat taman delima 2.
Jumpa dia cakap,

Pojie: Pergi bandar naik motor masing-masing laa.
Aku: TAKNAK! Nak naik motor awak.
Pojie: Alahhh jom la naik motor sendiri.
Aku: Ade polis awak bayar saman.
Pojie:Ade polis pusing balik, haha.
Aku: Okay laa jom.

Takde lesen kot aku ni, berani jelaa, haha.
Pegi bandar makan Snogurt then jalan jap, balik.
Balik tu rempittt dengan diaa, dia asyik buat macam ni jee.

HAHA, adoii.
Dia cakap aku pandai bawak motor, dia suruh amek lesen.
Bolehh je tapi MONEY MONEY tarakkk.
Haha, tunggulahh kerjaa guna duit sendiri,
sampai bila nak harapkan mak bapak.
Thankyouuuuu Fauzi, I Love You.
Hope kekal till Jannah.

*Gambar tahun lepas*

















0 Budak Comel Mengomen
AWEK
Tuesday, September 18, 2012 @ 7:15 PM | 2 Budak Comel Mengomen


Nak cerita ni! Hihi!

Malam tuh pergi makan dengan Pojie
Aku makan sorang sebab dia sakit perut, lagipun dia dah makan kat rumah.
Then nak balik, bayar.
Aku jalan dulu tunggu kat motor sebab dia nak pergi salam kawan-kawan dia.
*Takkanlah aku nak ikot je*
Mase aku tunggu kat motor tu ada mamat naik RXZ usha usha aku,
aku diam jela.
*Mama cakap kalau orang kacau kita, kita diam je*
*sebab mama takot pape jadi kat kita nanti*
*Santau ke, rogol ke, eeee*
Kebetulan masa tu Pojie lagi sikit sampai kat aku,
mamat tu tengok terus blaa.
Pojie cakap "AWEK AKU DERRR~"
Haha, ayat dia best. Besttt sangat.
Aku takberhenti senyummm.

Kembang kempis hidung aku, takot jugak mamat naik RXZ tu buat pape kat kite, sebab dah malam kan. Eeee ngeri.


Pengajaran: Jangan keluar malam.





2 Budak Comel Mengomen
TrollFace
Saturday, September 15, 2012 @ 10:53 PM | 0 Budak Comel Mengomen



Hai, pagi pagi hari ni. Okay i feel down :(
Down sangat sebab ada salah faham dengan Pojie,

*Click untuk tumbesaran.

Agak menyedihkan jugaklah, wane rase takperlulah cerita kat blog nih.
Now everything okay dah,
ini pengajaran untuk Wane jugak,
Wane kuat membebel, macam makcik-makcik mulut ni.
Kesian Pojie dah setahun lebih tahan jee.

Nak tengok mukaa budak tak siap?
Merempit sana sini hilangkan tension.

|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/

 *Click untuk tumbesaran. 

*Click untuk tumbesaran. 

TROLL FACE :P

Haha, kena migrain rilek je merempit,


I Love You Pojie,
jangan buat lagi.
 


0 Budak Comel Mengomen
Random Giveaway
Friday, September 14, 2012 @ 2:27 PM | 0 Budak Comel Mengomen


Wuhooooooooo, ohhh myyy blogg!
Haha, kali ni Wane masuk Giveaway by Si Comel
Hadiah dia ohhsemmm!!

Senarai hadiah: 

-Samsung Galaxy S III for Top referrel

-Ipad for Top referrel II

-Owl Sing Bag for Top referrel III

-Lomo Wave for 10 Winners

-Mustache Necklace for 10 Winner


Saya sudahh follow!

Saya sudah LIKE gambar contest awakk!

SHARE!

Cara pemilihan:

Entri blog yg menarik

Jumlah share yg korang buat ^^

Pemenang yg lain akan dipilih menggunakan Random.Org


Saya berharap sangat dapat menang mana-mana hadiah,
semua menarik, seriously.
Nak menang! AMINNN!
*nak buat solat hajat* hehe.



0 Budak Comel Mengomen
BEAUTY: Khasiat Epal Hijau

Amalan memakan sebiji epal hijau setiap hari sememangnya digalakkan. Lebih-lebih lagi bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan. Ini kerana ia bukan sekadar mempunyai pelbagai khasiat malahan ia juga mampu mengurangkan kadar kolesterol dalam badan.



Epal hijau mengandungi zat besi, magnesium, potasium, kalsium, soldium, vitamin C, vitamin A dan vitamin B serta merupakan sumber serat yang mudah larut. Kita digalakkan memakan epal bersama dengan kulitnya kerana sebahagian kandungan vitamin C terletak di bawah kulitnya.

Epal hijau boleh membantu mencegah:
  • Pembinaan kolesterol dalam dinding salur darah.
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung.
  • Membantu kesihatan membran paru-paru.
  • Membantu kesihatan tulang dengan menambah bahan kimia (boron) pada mineral tulang.
  • Membantu kesihatan sistem kardiovaskular dengan mengekalkan tahap kolesterol darah.
  • Membantu mengekalkan berat badan.
  • Mengurangkan tekanan penyakit asma.
  • Mengurangkan risiko barah.
Bagi mereka yang mempunyai masalah sembelit atau penghadaman, kisarkan epal hijau dengan saleri dan diminum setiap pagi sebelum sarapan. Ia dapat membersihkan saluran usus serta membuang toksid dengan pantas menerusi sistem pencernaan. Zat masam epal hijau merupakan pembersih tubuh yang sangat baik.
Epal hijau juga bertindak sebagai penyegar kulit wajah. Potong epal hijau dan rendamkan seketika di dalam air batu selama 5 minit. Kemudian letakkan di muka, biarkan selama 15 minit. Anda akan dapat rasakan kesegarannya. Jika diamalkan selalu ia boleh melicinkan kulit.

Tengok header saya, PERSONAL BLOG, RAINBOW & BEAUTY right, saya sajikan anda tips-tips kecantikkan untuk wanita ;)

Sumber artikel: Di sini


0 Budak Comel Mengomen
Manusia mulut haiwan.
Monday, September 10, 2012 @ 3:46 PM | 4 Budak Comel Mengomen


Comel kannnn?

Yang gigi terkeluar tu paling Wane sukaa.
Korang pulakk?


4 Budak Comel Mengomen
Betul ke benar?
Tuesday, September 4, 2012 @ 5:47 PM | 4 Budak Comel Mengomen

Kat bawah ni semua text aku dengan dia,
simpan buat kenangan, manalah tahu anak-anak ktorang nak tengok,
haha, adoi.
Dia nak pergi Solat Jumaat, haishhh  


Dia mengeluh rumah dia buat marhaban, penat katanyaa.

Aku suruh dia bangun sebab kol 1 nak keluar jalan-jalan,
dia boleh bangun kol 12, fuhhhhhh.  

Menyakat aku katanya nak tidur balik,
lepas tuh aku merajuk, taknak pujuk pulak tuh! Huhhh, boleh gilaa.

Ayat-ayat Mama perli ktorang.

NOMBOR 1
Aku: Mama, kejab lagi nak keluar.
Mama: Dengan siapa? Pojie ke?
Aku: Siapa lagi derrr.
Mama: Mama ikot boleh? Join korang dating, lepas tu mama pergi tempat lain,
korang pergi tempat lain, hehe.
Aku: Amboiiii.

NOMBOR 2
Mama suruh aku amik duit kat gerobok untuk bagi kat Teha dgn Pika raye rumah aku.

Aku: Takde pun duitnyeeeee. Adik kasi dulu la duit yang ade kat bekas duit.
Mama: Ade kat sampul laa. Haa bagilah dulu.

Pagi esoknye,

Mama: Ni ape ni? Duit kau taknampak, yang kau nampak POJIE je.
Aku: Adoi adoi adoi, hahaha.


I LOVE YOU lahh mama.
HAHA.

Betul ke benar semua ni? Hanya tuhan je yang tahu macam mane aku sayang kau Pojie oii.

Untuk orang yang tak suka panggilan "PAPA, MAMA"
Ape aku peduli? Dah dengan dia dah terbiasa guna nama tuh,
kadang-kadang "KAU, AKU"
Tak menyusahkan korang pun *sambil tunjuk peaceee*


4 Budak Comel Mengomen
Maizatul Nurirwane Idris


✦MAIZATUL NURIRWANE BINTI IDRIS.
✦28/02/1996.
✦KLUANG, JOHOR.

Maizatul Nurirwaneon Google+

Mohamad Fauzi
Daisypath Anniversary tickers


Followers Comel


Walkie Talkie